Με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο Αμφιθέατρο Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς διεξήχθη Ημερίδα στο Project Management με θέμα AGILE and SCRUM as

Organizational «Change and Transformational» Agents το Σάββατο 17/3.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από Κέντρο Ερευνών του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και το CSAP Professional Post-Graduate Program με την υποστήριξη του PMI Greece Chapter.  Η εισαγωγή έγινε από τον Καθηγητή κ. Νικήτα Ασημακόπουλο.

Ο κύριος Ασημακόπουλος έκανε μια σύντομη εισαγωγή και προλόγισε τον κ. Θεοφάνη Γιώτη δίνοντας έμφαση στην πολυετή εμπειρία του στον χώρο του project management αναφέροντας ότι «..το όνομα του είναι συνώνυμο με το Project Management στην Ελλάδα».

 Κατόπιν οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον 5άρο όπου ο κ. Γιώτης μέσα από ένα case study που μοιράσθηκε στους συμμετέχοντες, κατάφερε να κάνει απόλυτα κατανοητές και ελκυστικές τις έννοιες του Agile και Scrum.

Ο βασικός στόχος του προγράμματος ήταν να γίνουν κατανοητά τα οφέλη εφαρμογής της μεθοδολογίας Agile και Scrum  της συμβολής στον μετασχηματισμό των οργανισμών, στην λήψη στρατηγικών αποφάσεων, στην μείωση του context switching, στην απαλοιφή του waste και να οδηγήσουν στην αποφυγή του multitasking.

Στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 500, υπήρχαν άτομα από διεθνής οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Αγορά και έχουν ενστερνιστεί το Agile και μοιράσθηκαν τις γνώσεις τους και τις απόψεις τους για τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο οργανισμός από την εφαρμογή του.

Το συμπέρασμα είναι ότι απαιτείται μια ισορροπία δυνάμεων μεταξύ του Agile και του καλού σχεδιασμού προκειμένου να αποκομίσει ένας οργανισμός τα μέγιστα οφέλη και να επιτύχει έναν προς όφελος του ανασχηματισμό.

 Από την παρουσίαση του κ. Γιώτη εντυπωσίασαν οι αναφορές σε διάφορα cases όπως η NASA, η  Kodak και η CIA.

Μεγάλη αίσθηση επίσης προκάλεσε το ρητό του Eisenhower “  In preparing for battle I have always found that plans are useless, but planning is indispensable.” αλλά και η αναφορά του πιλότου Sully Sullenberger μετά την ασφαλή προσγείωση ενός επιβατικού αεροπλάνου στον ποταμό Hudson το 2009 “I have been making small, regular deposits throughout my life of education, training & experience in this bank & on [that day] when we were suddenly confronted with this…the balance in that account was sufficient that I could make a sudden withdrawal”.

Τέλος το event ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του προγράμματος CSAP από τον κ. Ασημακόπουλο  και με την κλήρωση στους παρευρισκόμενους δύο βιβλίων.

Τo  CSAP είναι ένας Επαγγελματικός Τίτλος Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Professional Post-Graduate Certification), πιστοποιημένο από το Δημόσιο (ΚΠ 328) και κατά ISO 9001 και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τον σύγχρονο επαγγελματία.  Λεπτομέρειες του προγράμματος βρίσκονται στην σελίδα www.csap.gr